Божидар и Ирен Саръбоюкови в уникалка фотосесия и интервю на треньора Карамфилов за Sportal.bg

Божидар и Ирен Саръбоюкови постигнаха едни от най-значимите успехи за българската атлетика през 2022-а година.

Младите атлети от „Хеброс“ – Харманли, които са брат и сестра, се подготвят при треньора Димитър Карамфилов и тренират в родния си град.

През тази година Божидар завоюва сребърен медал на скок височина на световното първенство за юноши и девойки под 20 години в Кали, Колумбия. Той стана и двукратен балкански шампион на скок дължина и скок височина за юноши и спечели националналната титла в зала на скок височина при мъжете.

Ирен също донесе слава на България на Европейския младежки олимпийски фестивал в Банска Бистрица, Словакия с бронзов медал на скок височина и победи жените в тази дисциплина в зала.

Двамата подобриха занчително личните си рекорди, а мечтите и амбициите им стигат до олимпийските игри в Париж 2024 и покоряване на нови атлетически върхове.

Наставникът им Димитър Карамфилов, който е тренирал имена като Габриела Петрова, Росен Карамфилов и Галина Николова, споделя пред Sportal.bg как се правят големи шампиони и как тренират Божидар и Ирен

Автор на интервютата с двете млади звезди на българската атлетика е Рая Иванова, а снимките са дело на фотографа Борислав Цветанов.

Интервюто на Димитър Карамфилов вижте тук

Какво казаха пред Sportal.bg Божидар и Ирен вижте тук

Share Button