Снимка на деня: Милица Мирчева и Йоло Николов на балканския шампионат в зала през 2014-а година

Рубриката „Снимка на деня“ се завръща след големите международни летни шампионати, които www.atletikabg.com отрази в подробности.

Милица Мирчева бе една от най-активните участнички в тазгодишните значими състезания и доведе националния рекорд на маратон до 2:29:23 на 15 май тази година, а два месеца по-късно се класира 15-а на световното първенство в Юджийн, Орегон с отличното постижение 2:30:20.

Мирчева вече държи националните рекорди на 10 000 м, полумаратон и маратон и е първата българка участвала в маратон на олимпийски игри (Рио де Жанейро 2016).

Архивът на списание „Атлетика“ ни връща в началото на кариерата на Милица. На 22 февруари 2014-а година в Истанбул, все още 19-годишната атлетка, участва на 3000 м на балканския шампионат в зала за мъже и жени и се класира шеста с 9:40.89.

Тогава Мирчева, която е от Добрич, вече се подготвя в Мездра при треньора Йоло Николов, а само два месеца преди това е направила дебют на европейското първенство по крос кънтри в Белград, Сърбия (декември 2013).

На снимката, направена от Илиян Телкеджиев, Милица получава наставления от Йоло Николов преди старта на дисциплината.

Share Button