„Да открием 200 таланта за атлетиката в България“ със спортен лагер в Кюстендил

Програмата „Да открием 200 таланта за атлетиката в България“, която се реализира от Българска федерация лека атлетика с помощта на Министерството на младежта и спорта, се провежда в няколко града в България и ще завърши със спортен лагер за млади атлети в Кюстендил от 14 до 18 септември.

В лагера ще участват над 200 селектирани таланти от атлетически клубове от цялата страна, както и деца от атлетическите клубове в Кюстендил.

Програмата на лагера включва открити тренировки на няколко спортни бази в града на 14-15 и 16 септември, а на 17 септември ще има отборни състезания в центъра на Кюстендил, където ще се съберат всички деца от програмата. Децата ще могат да наблюдават и международния маратон „Кюстендил“, който е балкански и национален шампионат, или да участват в късата дистанция от 2 км.

Специални гости на програмата и маратона ще бъдат най-добрите български атлети за 2022-а година. Те ще имат срещи и разговори с децата, а всички млади атлети в лагера ще получат подаръци и грамоти за участието си в „Да открием 200 таланта за атлетиката в България“.

Share Button