Богат спортен календар на състезания по бягания на шосе през септември

Месец септември се очертава с наситен спортен календар и много състезания на шосе.

Само в рамките на 15 дни ще се проведат 7 състезания по бягания по улиците на няколко града в България от спортния календар на БФЛА и движението „Рън България“.

Едно от традиционните състезания от „Рън България“ е „Пазарджик рън“, което за втора поредна година носи името „Пазарджик Лакрима рън“ и предлага наппревари за мъже, жени, юноши и девойки, както и щафети. С този шосеен пробег се открива сезона на 8 септември.

Само два дни след това на 10 септември е шосеен пробег „Карнобат“, който обхваща всички възрастови групи в дистанции от 400 м до 5 км.

На 16 септември организаторите на юбилейния 30-ти пробег „Димитър Върбанов – Митето“ в Койнаре са предвидили солиден награден фонд и дистанции от 3 км, 6 км и 12 км.

Най-масовото бегаческо събитие през месеца се очертава да бъде маратон „Кюстендил“ на 18 септември, който ще бъде национален и балкански шампионат в класическата дистанция от 42.195 км, а заедно с наградите на полумаратона най-добрите бегачи ще получат над 20 000 лева.

Шестото издание на „Студентски град рън“ ще бъде на 22 септември в София, а Поморие ще бъде домакин на първия шосеен пробег на 24 септември, който ще е посветен само на подрастващите атлети.

Международният пробег „Русе – Гюргево“ ще завърши септемврийския цикъл от значими шосейни състезания по бягания през септември.

Ето и линкове за по подробна информация за състезанията:

Пазарджик Лакрима рън – 8 септември

Шосеен пробег „Карнобат“ – 10 септември

Шосеен пробег „Митето“ – 16 септември

Маратон „Кюстендил“  – 18 септември, НШ маратон

Студентски град рън – 22 септември

Шосеен пробег „Поморие“ – 24 септември

Шосеен пробег „Русе – Гюргево“ – 25 септември

Share Button