Мюнхен 2022: Новият партньор на Европейската атлетика е ЕВРОХОЛД

Европейската атлетика подписа дългосрочен договор с една от най-големите холдинг компния в Източна Европа – Еврохолд.

На церемонията по подписването на договоря, която се състоя на 18 август на олимпийския стадион в Мюнхен, Германия по време на европейското първенство за мъже и жени, присъстваха президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов, генералният секретар на Европейската атлетика Кристиян Милц и председателят на борда на директорите на Еврохолд – Асен Христов.

Еврохолд ще има статут на официален партньор на Европейската атлетика в застраховането до 2025-а година и ще бъде един от главните парньори в Европейското първенство по крос кънтри 2022 в Пиемонт Ла Мандриа Парк до Торино, Италия през декември.

Ето и състезанията, където Еврохолд ще бъде партньор на Европейската атлетика:

2022-2025 – СПАР – Европейско първенство по крос кънтри

2024 – Европейско първенство за мъже и жени, Рим, Италия

2023 и 2025 – Европейски шампионати в зала (Истанбул, Турция и Глазгоу, Великобритания)

2023 и 2025 – Европейско отборн първенство – първа лига

„Много съм доволен, че Европейската атлетика и Еврохолд ще работят заедно.  Това сътрудничество показва авторитета на Европейската атлетика, защото нашият нов партньор е с име в областта на застраховането на континента.“ – коментира Добромир Карамаринов.

Асен Христов коментира новото сътрудничество така: „Този договор е едно допълнение към нашите основни дейности и изпълнява част от ценностите на нашия холдинг – да бъде социлан отговорни и да подкрепяме каузи и проекти, които са важни за хората, да подобряване условията за живеен и околната среда и да повишаваме качеството на живот на хората. Спортът е една от областите, в които ние има интерес в последните 20 години, защото дава възможност на много млади хора да се развиват. Искаме да разшириме нашия бизнес на континента и същевременно да разширим и социалните си програми. Радваме се, че правим стъпка напред с договор с „кралицата на спортовете“ – леката атлетика и искаме да изградим дългосрочно сътрудничество с Европейската атлетика и името на развитието на спорта.“

Генералният секретар на Европейсата атлеткика Кристиян Милц добави: „Партньорството с Еврохолд е чудесна възможност Европейската атлетика, че продукта, който правим се оценява от такиви голями компании. Така и асоциациите с атлетиката са чудесни и реномето на нашия спорт се повишава.

Share Button