Кали 2022: Пламена Миткова е на финал на световно първенство

Третият ден (3 август) на световното първенство за юноши и девойки под 20 години в Кали, Колумбия започна с участие на две български атлетки в квалификациите на скок дължина – Пламена Миткова и Пламена Чакърова.

Нито една от участничките не успя да покрие нормата за директно класиране за финал – 6.40, а Миткова се нареди пета с 6.29 (-0.3), което и дава право да участва в решителното състезание в петък (5 август).

Пловдивчанка направи първи успешен опит, последван от два фаула. Преди българката са Евелин Янки (Испания) – 6.34, Марта Амани (Италия) – 6.32, Наталия Линарес (Колумбия) – 6.31 и Моли Палмър (Великобритания) – 6.31.

Бронзовата медалистка от европейското първенство за юноши и девойки под 18 години Чакърова имаше здравословен проблем и не можа да покаже истинските си възможности. Тя записа 5.53 и зае 31-а позиция. Следващото българско участие е на 4 август (четвъртък), когато европейският шампион на троен скок за юноши под 18 години Лъчезар Вълчев ще скача в квалификациите на троен скок

Share Button