Ирен Саръбоюкова поздрави треньора си Димитър Карамфилов с бронзов медал

Ирен Саръбоюкова завоюва бронзов медал на скока на височина от Европейския младежки олимпийски фестивал в Банска Бистрица, Словакия на 29 юли.

Атлетката от Харманли преодоля за първи път 1.80 м, за да вземе престижното отличие. Ирен посвети медала на треньора си Димитър Карамфилов, който има рожден ден на 29 юли, но не успя да бъде с възпитаничката си, защото пътува за световното първенство за юноши и девойки под 20 години в Кали, Колумбия заедно с брата на медалистката – Божидар Саръбоюков.

Призовата тройка бе изцяло от балкански атлетки. Титлата извоюва европейската шампионка на седмобой за девойки под 18 години Сара Косчак (Хърватия), която преодоля 1.84. Кошчак има личен рекорд от 1.87 поставен по време на седмобоя на еврошампионата в Йерусалим.

Николина Пеятович (Сърбия) заслужи среброто с личен рекорд 1.82, а Сарабоюкова преодоля 1.80 от трети опит, с което заслужи бронза.

Веднага след състезанието Ирен показа надписна ръката си на английски „Честит рожден ден, Д. Карамфилов“.

Преди два дни Боян Хаджитодоров взе бронзов медал на троен скок, а Християна Василева (гюле) и Елена Аргирова (троен скок) ще участват на финалите на своите дисциплини.

Share Button