Елена Аргирова с втори резултат в квалификациите на троен скок на Европейския младежки олимпийски фестивал

Димитър Панделиев се класира на финала на 400 м с препятствия в Словакия

Продължава успешното представяне на българските атлети на европейския младежки олимппийски фестивал в Банска Бистрица, Словакия.

На 27 юли Елена Аргирова се класира с втори резултат за финала, след като скочи 12.26 с един опит и се класира директно за финал.

Аурелия Беносите (Литва) бе най-добра в квалификациите с личен рекорд 12.58, а още три момичета скоичиха над 12 метра в квалификации.

Елена, която е дъщеря и възпитаничка на бивш елитен скачач Красимир Аргиров, участва преди това на балканския шампионат в зала за юноши и девойки в Белград, Сърбия през февруари, както и в шампионата в Бар, Черна гора през юли, и на европейскто първенство за тази възраст в Йерусалим, Израел в началото на месеца.

Успешно в сериите на 26 юли се представи и Димитър Панделиев, който бяга 400 м с препятствия за 56.66. Варненцът, който е национален шампион и на 800 м, и 4х400 м, има личен рекорд 55.74.

В края на 27 юли България спечели и първия си медал на Европейския младежки олимпийски фестивал благодарение на Боян Хаджитодоров, който зае третото място на троен скок.

Share Button