Боян Хаджитодоров завоюва бронз в Банска Бистрица

Медал за България от Европейския младежки олимпийски фестивал в Банска Бистрица, Словакия донесе Боян Хаджитодоров в дисциплината троен скок на 27 юли.

16-годишният софиянец зае третото място с 14.59 (1.2) и отстъпи само на Йоанис Гкарцио (Гърция) – 15.19 (1.1) и Антраник Ашджан (Кипър) 14.66 (0.8).

Боян скочи 14.59 във втори опит, а след това имаше опити на 14.58 (2.4) в четвъртия кръг и 14.56 (-0.1) в последния си скок. Хаджитодоров не успяваше да улучи разбега си, които, ако беше с оптимално стъпване на дъската, щеше да има стойности около 14.80.

Възпитаникът на Лили Видева показа таланта си още през 2019-а година, когато спечели веригата „А1 атлетика за таланти“, а след това се утвърди като един от най-добрите млади атлети в хоризонталните скокове и многобоя с титли и медали. За първи път тази година Хаджитодоров влезе и в националния отбор на България, като участва на балканския шампионат за юноши и девойки в зала в Белград.

Боян Хаджитодоров с генералния секретар на БОК Белчо Горанов в Банска Бистрица

Веднага след призовото класирането Хаджиторов бе поздравен лично от председателя на БОК Стефка Костадинова. Генералният секретар на олимпийския ни комитет Белчо Горанов (на снимката с медалиста ни) изгледа надпреварата на живо. На скок височина Христо Атанасов се класира осми с 1.89, а полякът Себастиан Антосяк спечели първото място с 2.06 метра.

Share Button