Достойно представяне на българите на европейското железничарско първенство по крос кънтри

Индийци обраха всичките награди в индивидуалното класиране, победиха и в отборното.

Поредното издание на Европейското железничарско първенство по крос кънтри се проведе в Берлин в средата на юли.

Проявата, която се провежда на четири години, трябваше да се състои през 2020 година, но заради пандемията бе отложена.

Тази година състезанието бе изключително силно. Железничари от България, Франция, Дания, Чехия, Германия, Швейцария, Полша, Великобритания, Люксембург, Австрия и Индия премериха сили по трасето, преминаващо през резерват в покрайнините на германската столица. Индийците окупираха призовите тройки и при мъжете, и при жените в индивидуалната надпревара, спечелиха и отборното класиране.

Арун Кумар бе най-бърз при мъжете по 10.4-километровото трасе с 33:46 мин, следван от своите сънародници Нарендра Пратап Сингх с 33:49 мин и Динеш с 34:00 мин.

От българите най-силно се представи Веселин Цочев, който завърши на 19-то място с 40:02 мин. Ангел Ангелов е 22-и с 40:21 мин, Борислав Миланов е 35-и с 43:01 мин, Боян Бойчев е 45-и с 46:15 мин, Ивайло Грънчаров е 46-и с 46:34 мин.

При жените Прити спечели по 7.8-километровото трасе с 29:12 мин. След нея завършиха още две индийки – Чави Ядав с 29:14 мин и Соника с 30:02 мин.

С най-челно място от българките е Елена Ранчева – 17-та с 36:38 мин. Катя Семкова е 24-та с 43:29 мин, Елена Пенкова – Бойчева е 26-та с 52:48 мин.

Отборът на Индия спечели отборната надпревара при мъжете, следван от съставите на Франция и Чехия.

При жените тимът на Индия също спечели отборната надпревара. Следват съставите на Швейцария и Полша.

В отборното класиране избраниците на Красимир Василев, треньор и президент на „Локомотив“ – София, заеха 8-те места и при мъжете, и при жените.

Българският отбор в Берлин бе воден от Огнян Раждавички и Георги Георгиев.

Любезните домакини от Германия предоставиха отлични условия за състезателите и показаха силата и красотата на железничарския спорт.

Share Button