Добромир Карамаринов събра Европейската атлетика в Юджийн

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов събра на работен обяд представители на европейските атлетически федерации в Юджийн (Орегон), където се провежда 18-ото световно първенство за мъже и жени.

В официалната си реч Карамаринов, който е и член на Съвета на Световната атлетика и президент на Българската федерация по лека атлетика спомена, че тази 2022-а е много специална за атлетиката, тъй като за първи път световно и европейско първенство за мъже и жени се провежда в една година. Карамаринов отчете и проблемите, които е нанесла пандемията от коронавирус на спорта и начинът по който Европейската атлетика се справи с кризата.

Европейската атлетика проведе всичките си състезания по време на пандемията без европейското първенство за мъже и жени в Париж, което трябваше да е през август 2020-а. Финансовото състояние на Европейската атлетика е много добро и очакванията от предстоящото първенство в Мюнхен от 15 до 21 август също са много положтелни“, коментира Карамаринов.

Президентът на Европейската атлетика изрази и специалното отношение към представителите на украинската атлетика и даде пълната подкрепа на атлетическата общност на континента към нацията, която пострада от руската военна агресия.

Той похвали и Израелска атлетическа федерация, която за първи път организира континентално първенство (Йерусалим на 4-7 юли 2022-а).

В края на работната среща се включи и президентът на Световната атлетика лорд Себастиан Коу, който подчерта доброто взаимодействие между Европейската и Световната атлетика.

Share Button