Орегон 2022: Проклятието на препятствията и отново титла за САЩ

Американецът Грант Холоуей отново е световен шампион на 110 м с препятствия в Юджийн, Орегон на 17 юли, след като съдбата елиминира част от най-сериозните му конкуренти.

Олимпийският шампион Хензъл Парчмант (Ямайка) показа супер форма в полуфиналите с 13.02 (2.5), но не се появи на финала поради травма получена на загряването.

В решителното бягане след фаулстарт бе елиминиран водачът в световната ранглиста Девон Алън (САЩ) и то за стартова реакция 0.099 само на 0.001 секунди от разрешената.

Шоун Братуайт (Барбадос) не успя да завърши бягането и така Холоуей остана с четирима опоненти. Като от двете му страни коридорите на Девон и Парчмънт бяха празни.

Грант се справи със задачата да вземе второ злато от световно първенство с 13.03, а най-сериозна съпротива му оказа Трей Кънингам (САЩ), който завърши втори с 13.08.

22-годишният испанец Асиер Мартинез бе бронзовият медалист в този странен финал. Мартинез завоюва отличието с личен рекорд 13.17.

Превъзходството на САЩ в тази дисциплина на световни първенства е убийствена, след като в 18-те издания са спечелили 11 златни, 6 сребърни и 8 бронзови медала.

Share Button