Орегон 2022: Алисън Филикс слага точка на невероятната си кариера в Юджийн на 15 юли

Част от американския отбор даде пресконференция на 14 юли преди старта на световнато първенство в Юджийн, Орегон, САЩ, което ще се проведе от 15 до 24 юли.

На пресконференцията присъстваха Фред Кърли (100 м и 200 м), Ноа Лайлс (200 м) и брат му Джозефус Лайс (4х100 м), Ана Хол (седмобой), Чейз Ийли (гюле) и Алисън Филикс (4х400 м смесена щафета).

Филикс, която е била пример и вдъхновение за останалите атлети в американския отбор, сподели пред стотици журналисти от цял свят:

Стотици журналисти слушаха пресконференцията на американския отбор

Мисля, че ще бъде много емоционално за мен. Не знам как ще се представя, но ще дам всичко от себе си за това последно бягане. Кариерата ми беше едно невероятно пътешествие. Имаше много възходи и тежки моменти. Обичам спорта много. Имах много сърцераздиретелни мигове, но и много радост. Направих един завършен цикъл. Много ще ми липсва пистата, но мисля, че вече е време да се откажа.“

В Токио Алисън участва в петите си олимпийски игри и взе бронз на 400 м и злато на 4х400 м. Тя има 11 златни медала от най-значимото спортно събитие (от които 7 златни) и така подобри рекорда на Карл Люис от 10 олимпийски медала.

Алисън бяга към златото на световното първенство в Доха 2019

На световното първенство в Доха Филикс спечели злато от смесената щафета 4х400 м и взе 12-ия си медал от шампионатите като подобри рекорда на Юсейн Болт от 11 отличия.

През 2018-а година Алисън Филикс стана майка на момиченце – Камрин и влезе в спорт с гиганта за спортна екипировка „Найк“, тъй като компанията й намали драстично парите по договора заради бременноста й.

Share Button