Анушка Димитрова отпразнува 60-годишнина си в атлетическа компания

Една от най-силните атлетки в бяганията на средни разстояния – Анушка Димитрова навърши 60 години на 6 юли 2022-а.

Димитрова се състезаваше в „златния век“ на българската атлетика в края на 80-те години на миналия век и записа няколко престижни участия в националния отбор на България, а личните й рекорди на 800 м – 2:01.51 и на 1000 м – 2:39.75 са едни от най-силните в тези дисциплини.

Анушка, която е родена в Ружинци, Видинска област започва първите стъпки в атлетиката в „Бдин“ – Видин, състезава се за „Академик“ – София, а най-големите си успехи записва в „Левски – Спартак“ при треньорите Петър и Иванка Бонови.

Димитрова отпразнува юбилея на тържество на 9 юли в Банкя в компанията на близки, приятели и много бивши атлети.

Основни организатори на тържеството бяха съпругът на Димитрова – Атанас Димитров и синовете й Петър и Калин. Атанас също е бивш бегач на дълги разстояния, който продължава да участва на състезания за ветерани, а Петър също тръгна по стъпките на майки в атлетиката и имаше успехи в юношеските години.

Близките на Анушка я изненадаха с биографична книга озаглавена „Сладко-трънливият път на победата“, която разказва за живота на бившата атлетка, а всички гости на тържеството получиха по един екземпляр от изданието.

На световното първенство по Екиден (щафетен маратон) в Япония, заедно с най-добрите български в бяганията (Анушка е първата отляво на втория ред – изправени)

Личните рекорди на Анушка Димитрова: 800 м 2:01.51, 1000 м – 2:39.75, 1500 м – 4:12.72 (зала).

Екипът на списание „Атлетика“ и www.atletikabg.com пожелават много здраве, късмет и щастие на Анушка Димитрова и близките й хора!!!

Share Button