Орегон 2022: Олимпийският шампион де Грас не е сигурен, че ще бяга 200 м

Неотдавна канадецът бе болен от Ковид-19 и се възстановява трудно.

Олимпийският шампион на 200 м от Токио 2020 и сребърен медалист от Рио 2016, както и сребърен медалист от световното в Доха 2019 Андре де Грас може и да пропусне коронната си дисциплина на световното първенство в Орегон 2022. Причината е, че канадецът е изкарал за втори път „ковид“ в началото на юни. Шампионът разказва, че три дни е бил на легло, а след това дълго време е страдал от затруднено дишане и умора.

„Спя на втория етаж, затова трябва да се качвам по стълби, което ми беше много трудно. Задъхвах се. Така беше и през първите дни, когато поднових тренировките. Опитвах се да бягам, да възстановя белите си дробове, но всичко ми причиняваше болка. Признавам, че започнах да се паникьосвам. Това ме смазваше. Дори след една седмица тренировки не се чувствах по-добре. Трябваше да положа много усилия, за да се върна. Имах кашлица, постоянна умора и т.н.,“ разказва Андре де Грас.

Канадецът се надява, че ще успее да се подготви и да бяга и двете дисциплини (100 и 200 м). И докато за 100 м нещата са сигурни (където той е бронзов медалист от олимпийските игри в Токио 2020 и Рио 2016, както и бронзов медалист от световните първенства в Пекин 2015 и Доха 2019), то бягането на 200 м е под въпрос.

„Надявам се да успея да се възстановя за 200 м. Но крайното решение ще взема по време на самия турнир,“ категоричен е де Грас.

Share Button