Йерусалим 2022: Добромир Карамаринов даде старт на европейското първенство за юноши и девойки под 18 години

Европейското първенство за юноши и девойки под 18 години ще се проведе от 4 до 7 юли 2022-а в Йерусалим, Израел, а 15 български атлети ще излязат на секторите и на пистата на Националния стадион в един от най-старите градове в света

В навечерието на първенството Добромир Карамаринов – президент на Европейската атлетика) откри шампионата с реч и награди на официална вечеря на 3 юли в Стария град на Йерусалим.

Карамаринов сподели на представители от 48 страни, участващи в шампионата, че това състезание е много важно за Европейската атлетика, тъй като там се състезават бъдещите атлетически звезди на континента. Той каза още, че Европейската атлетика е горда, че помага на атлетите на Украйна да се подготвят в безопасна среда, след като Русия предизвика война между двете страни, а милиони украинци напуснаха страната. Българинът благодари и на организационния комитет за огромната работа по първенството, и награди кмета на града Моше Лион и Дорон Шитрук – председател на организационния комитет с плакети.

Организаторите подариха на Моше Лион и Добромир Карамаринов по един комплект медали от предстоящия еврошампионат.

Състезанието ще се предава наживо в интернет страничката на Европейската атлетика

Share Button