Run Bulgaria: Информация и регистрация за състезанията през тази есен

Седем са състезанията от веригата „Рън България“ през тази есен, а регистрацията и информацията за тези бягания вече са открити за всички желаещи на www.runbulgaria.org

През пролетта се проведоха шест състезания от петия сезон на „Рън България“ като домакини бяха Луковит, Дупница, Ямбол, Видин, Поморие и Бистрица (София).

В следващите стартове организаторите са предвидили парични награди над 30 000 лв за най-добрите бегачи, както и подаръци и изненади за всички участници.

Есенните стартове започват с нощно бягане в Габрово на 26 август и вечерно в Пазарджик на 8 септември.

Най-значимото и мащабно събитие от „Рън България“ традиционно е маратон Кюстендил. Третото издание на класическа дистанция и полумаратона на Кюстендил тази година ще бъдат балкански и национален шампионат на 42.195 км. Дистанция от 2 км в центъра и ще предизвика всички деца и начинаещи бегачи от Кюстендил и гостите на града и маратона.

Най-старото състезание от „Рън България“ е Студентски град рън, чието шесто издание е планувано за 22 септември. В рамките на това надбягване са включени дистнация от 5 км, щафета, старт на 2000 м стипълчейз за юноши и девойки под 18 години, както и състезания на трибой за деца под 14 години.

Второто издание на Перник ще предложи Детска атлетика, вечерно бягане в нощта преди основния старт, 13 км дистанция и щафетно бягане до крепостта на Кракара Пернишки. Състезанието се посвещава и на 100 годишнината на атлетиката в миньорския град.

Най-новото събитие от веригата ще се организира в Нови Пазар, където трасето ще отведе бегачите до първата българска столица Плиска на 12 октомври, а в града ще се проведе занимание по Детска атлетика за всички малки ученици от общината.

Няколко дни след това Дряново ще приеме финала на веригата за 2022-а година на 16 октомври в бягане до Дряновския манастир.

Информация и регистрация за състезанията на Рън България може да намерите в следните линкове:

Габрово найт рън

Пазарджик Лакрима Рън

Маратон Кюстендил

Студентски град рън

Перник рън

Нови пазар рън

Дряново рън

Share Button