А1 атлетика за младежи: Генерално класиране преди последните два кръга

Пролетните стартове от веригата „А1 атлетика за младежи“ преминаха в София, Видин и Габрово, а през есента ще се решат победителите в крайното класиране след състезание в София на 22 септември и финал в Дряново на 16 октомври.

При момчетата начело във временното генерално класиране са Илиян Марков (Тракия – Пловдив) с 886 точки, Любомир Илиев (Олимпия – Враца) с 870 и Мехмед Христов (Атлетик – Хасково) с 685.

Победителят от веригата за 2021-а Васил Антонов (Радуканови – Видин) има само две състезания от тази пролет, след като получи контузия. Въпреки това Антонов заема осма позиция с 517 точки. Той спечели националния шампионат на четирибой в зала и петобоя на открито. Талантът от Видин има възможност да стане първия участник в историята на веригата „А1 атлетика за младежи“, който да я спечели два пъти.

При момичетата Карина Стоилова (ЦСКА – София) е водачка в класирането с три състезания и 816 точки пред Теодора Симеонова (Спартак – Плевен) – 755 и Анна-Мария Петкова (Атлетик-Хасково) 724.

Шампионката на петобой в Габрово Виктория Ангелова (Приорити спорт – София) има точки само от националния шампионат – 354, но е 29-а в генералното класиране от 182 момичета.

Финалът в Дряново ще дава двоен брой точки на участниците във веригата.

Класирането на момчетата вижте тук, а на момичетата тук

Програмата за „А1 атлетика за младежи“ в София на 22 септември вижте тук

Програмата за финалния кръг на „А1 атлетика за младежи“ в Дряново на 16 октомври вижте тук

Share Button