Шерика Джаксън и Йохан Блейк са шампионите на Ямайка на 100 м

Късият спринт на 100 м на националния шампионат на Ямайка винаги през последните години се е очаквал с огромен интерес, защото в него участват повечето от най-бързите атлети на света.

Тази година залогът е още по-голям с оглед на предстоящото световно първенство.

Шерика Джаксън е новата шампионка на Ямайка на 100 м, като постигна най-добро лично постижение за сезона – 10.77 сек при попътен вятър от 0.9 метра в секунда. Втора с личен резултат се класира Кемба Нелсън – 10.88 секунди. Олимпийската шампионка Илейн Томпсън-Хера трябваше да се задоволи с третото място, финиширайки на една стотна зад Нелсън – 10.89 сек. Бриана Уилямс завърши на четвърта позиция с 10.99 сек. Изненадващо четирикратната световна шампионка Шели-Ан Фрейзър-Прайс, която бе най-бърза в сериите с 10.70 секунди, реши да не участва в полуфиналите и финалите.

Световният шампион от 2011 година Йохан Блейк спечели петата си национална титла на 100 м с 9.86 секунди. Блейк е в потресаващо силна форма, като не е бягал толкова бързо от 10 години насам. Втори се класира 21-годишният Облик Севил, който завърши само на две стотни от Блейк. 20-годишният Акийм Блейк зае третото място с 9.93 секунди.

Share Button