Добромир Карамаринов се срещна с Николае Чука – премиер на Румъния

Президенът на Европейската Атлетика Добромир Карамаринов се срещна с премиера на Румъния Николае Чука на 22 юни в Букурещ.

Срещата бе по повод Европейското първенство за юноши и девойки под 20 години, което ще се проведе точно след една година в румънския град Клуж Напока.

Карамаринов бе придружен от генералния директор на Европейската Атлетика Кристиян Милц, президента на румънската атлетическа федерация Анисоара Кузмир-Станчуи и генералния секретар Адриан Младиноиу.

Клуж Напока е вторият по големина град в Румъния след столицата Букурещ и вече бе домакин на балкански шампионати за юноши и девойки (2019) и за мъже и жени (2020). Стадионът „Клуж Арена“, който ще приеме състезанието в 330-хилядния град, е един от най-хубавите в Европа.

Международните агенции отразиха срещата с „Европейската Атлетика имаше много продуктивна среща с премиера на Румъния Николае Чука заедно с президента на Румънската атлетика Анисоара Кузмир-Станчуи и генералния секретар Адриан Младиноиу. Една година преди европейскато първенство за юноши и девойки под 20 години Европейската атлетика, румънското правителство и местната атлетическа федерация гледат в една посока.

Стадион „Клуж Арена“

През месец юни Карамаринов се срещна с президента на Гръцката атлетика София Сакорафа, президента на Република Малта Джордж Вела, президента на Европейските олимпийски комитети Спирос Капралос и с организаторите на Диамантената лига.

Share Button