Стотици млади бегачи участваха на шосейния пробег „Трелеборг и децата на Перник“

Петото издание на шосейния пробег „Трелеборг и децата на Перник“ се проведе на 3 юни и събра над 300 деца, учители и родители.

Състезанието по традиция се провежда в най-големия квартал на Перник – Изток, който е с население около 30 000 души, а главен организатор е най-известната атлетка в бяганията на дълги разстояния в града Милка Михайлова – многократна шампионка на маратон.

Милка Михайлова (с микрофона) получи
десетки поздрави по случай 50 годишния си юбилей

Стартът-финалът на пробега бе пред кметството на район Изток, а в стартовете от 100 м до 1000 м се включиха деца от 3 до 15 години от детските градини и училищата в Перник, деца от Украйна и Сърбия, както и родители и всички желаещи да бягат по улиците на Перник.

Програмата на събитието започна с официално награждаване на Милка Михайлова, която бе наградена с цветя и плакет по случай своята 50 годишнина от община Перник, район Изток, Българска федерация лека атлетика и Трелеборг – шведска компания, която има завод с над 200 работни места в Перник и е основен парньор на пробега „Децата на Перник“.

По улиците на район Изток в Перник

Всички деца получиха подаръци от партньорите на състезанието, а най-бързите бяха наградени с медали, грамоти и различни предметни награди. Естествено най-много призови места и медали получиха атлетите от СК „Милка Михайлова“, които тренират на стадион „Металург“ в район Изток.

Награждаванията завършиха с огромна торта с името на турнира, с която се почерпиха организатори и участници.

Специалната торта за шосейния пробег „Трелеборг и децата на Перник“

Перник ще бъде домакин на второто издание на „Перник рън“, което е част от веригата „Рън България“ и ще се състои на 2 октомври с дистанции от 12 км, 2х6 км и 1.3 км, а регистрацията вече тече на сайта www.runbulgaria.org

Share Button