Национален шампионат за момичета и момчета под 14 години: Стартови списъци и програма

Националният шампионат за момичета и момчета под 14 години се провежда в Габрово на 28 и 29 май.

Габрово за първи път приема национален шампионат на писта, а стартовете ще бъдат на реновираната писта и сектори на стадион „Христо Ботев“.

Над 250 деца от цялата страна родени през 2009-а, 2010-а и 2011-а година ще стартират в състезанието, което ще определи шампионите.

83 момчета и 176 момичета от София, Враца, Плевен, Благоевград, Луковит, Хасково, Стара Загора, Бургас, Варна, Велико Търново, Пирдоп, Пловдив, Габрово, Кюстендил, Видин, Сливен, Разград, Червен бряг, Костинброд, Харманли, Костенец, Русе, Дряново, Ботевград, Ямбол, Мездра, Петрич и Добрич ще мерят сили в петобой.

Момчета ще набират точки на 60м, 60 м с препятствия, скок височина, скок дължина и 800 м (или гюле), а момчетата на 60 м, 60 м с препятствия, скок височина, скок дължина и 600 м (или гюле).

Детска атлетика на новата писта на стадиона в Габрово през 2021-а година

Точките на всички участници ще бъдат валидни за генералното класиране на веригата „А1 атлетика за младежи“, а първите 40 при момичетата и момчетата ще имат право да участват в спортен лагер в Полша през месец август.

Следобедният ден на на 29 май (неделя) ще бъде посветен и на турнира за мъже и жени „Никола Вълчанов“, който е традиционен за града, но за първи път ще се проведе на реновираната атлетическа база на стадион „Христо Ботев“.

Габрово ще бъде домакин и на второто издание на шосейното бягане „Габрово найт рън“, част от веригата „Рън България“, което планувано за 26 август.

Програмата за националния шампионат за момичета и момчета под 14 години вижте тук

Стартовите списъци и групите, в които ще се състезават различните клубове може да намерите тук

Техническа информация за националния шампионат е наличен на www.bfla.org

Програмата за турнира „Никола Вълчанов“ вижте тук

Share Button