Run Bulgaria: Четвъртото издание на „Поморие рън“ е на 22 май

„Поморие рън“ ще се състои на 22 май и отново ще бъде на едно от най-уникалните трасета от серията състезания „Рън България“.

Любителите на бягането и красивите гледки ще минат трасе по плажа между Поморийското езеро и Черно море на дистанции 10.25 км или 2 км.

Всички участниците ще получат фланелки, а за завършилите дългата дистанция има медали и подаръци от Спорт Депо и община Поморие.

Първите шест мъже и жени участват и в разпределението на наградния фонд, а допълнителни ваучери и фланелки „Найки“ ще има за първите трима отново осигурени от „Спорт Депо“.

„Поморие рън“ се провежда за четвърта поредна година, като по традиция състезанието е в различен месец на годината. Първото издание бе в дъждовно и студено време през април 2019-а, а кметът на община Поморие Иван Алексиев завърши дългата дистация, въпреки неблагоприятните атмосферни условия. Пандемията не можа да спре организацията на второто издание на състезанието през 2020-а и то се състоя в разгара на туристическия сезон през месец август, когато победител в състезанието бе Исмаил Сенанджи (Уганда).

През 2021-а година „Поморие рън“ бе съчетано със семинар за бягането през юни месец, когато времето бе идеално за бягане. Сенанджи спечели втора победа, а една от най-силните български атлетки в бяганията Маринела Нинева дебютира в победа в Поморие.

Четвъртото състезание за първи път ще бъде през май месец тази година, а основни организатори и партньори на събитието са община Поморие, Българска федерация лека атлетика, Рън България, атлетически клуб „Атлет 2004“ – Поморие, Спорт Депо, Нестле за Живей Активно, Хавал, Поларис, Митвас и Банкя.

Победители в Поморие рън през годините:

2019 – Ивета Бонова     Иво Балабанов

2020 – Исмаил Сенанджи (Уганда)  Елена Димитрова

2021 – Исмаил Сенанджи (Уганда)  Маринела Нинева

Награден фонд 2022:

          МЪЖЕ        ЖЕНИ

1 място       200 лв.        200 лв.

2 място       150 лв.        150 лв.

3 място       100 лв.        100 лв.

4 място       80 лв. 80 лв.

5 място       70 лв. 70 лв.

6 място       50 лв. 50 лв.

Регистрация: www.runbulgaria.org

Share Button