Дряновци са победителите във Видин рън 2022

Стоян Владков и Маринела Нинева от „Локомотив“ – Дряново са победители в първото издание на „Видин рън“ на 15 май 2022-а.

Владков преодоля 6-километровата дистанция, която минава през много от историческите места в града, за 19:15 и с финален спринт победи националния шампион на маратон Мирослав Спасов (Атлет – Мездра) – 19:20. Атанас Куцаров (Локомотив София – Никола Карапетров) е трети с 19:34. В челната осмица бе и шампионът на 800 м за юноши под 20 години в зала Ваньо Евдокимов (Атлет – Монтана), който завърши седми с 22:27.

 Маринела Нинева нямаше проблеми с конкуренцията при жените и записа време 22:07 за победата. Надежда Ангелова (Младост 2012 – Благоевград) завърши втора с 22:47, а трета е Билсерин Сюлейман (Нови пазар) 25:03, която предишния ден участва на балканския шампионат в Румъния. Осмото място в състезанието при жените бе за украинската състезателка на каяк Полина Нурова, която живее и тренира във Видин.

В масовия старт на 1.33 км се включиха деца и родители от Видин и страната. Там участва и шампионът на четирибой в зала за момчетата под 14 години и победите във веригата „А1 атлетика за младежи“ за 2021-а Васил Антонов (Радуканови – Видин), както и треньорът Мирослав Радуканов, който бяга с най-малките участници в пробега.

Състезанието завърши с щафети 2х6км и най-добрите бегачи в индивидуалното класиране отново се състезаваха по живописното трасе, а Маринела Нинева взе втора победа. Отборът на „Веселите шишарки“ в състав Георги Гергов и Маринела Нинева 39:37 измина 12 км за 39:37. Билсерин Сюлейман и Стоян Владков представяха „Красивите бегачи“ и заеха второто място с 42:05. Владков измина разстоянието с почти минута по-бързо от индивидуалното състезание – 18:20 в стремежа си да настигне Нинева. Двойката Надежда Ангелова и Мирослав Спасов формираха отбор „Жулистан“ и заеха третата позиция с 43:58.

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, Пенка Асенова председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Юлиян Иванов – директор на ОП Спортни имоти наградиха призьорите.

Всички зрители и участници получиха подаръци от „Спорт Депо“ – един от основните партньори на „Рън България“, а първите трима получиха и фланелки от „Найки“ и ваучери от „Спорт Депо“.

Организаторите благодариха и на другите партньори на „Рън България“ за 2022-а година – Нестле за Живей Активно, Митвас, Поларис, Хавал и Банкя.

Следващият старт от веригата „Рън България“ е на 22 май (неделя) в Поморие.

Резултатите от състезанието вижте тук

Запис от състезанието може да намерите тук

Снимки: Десислава Комарова и Антон Узунов

Share Button