Детска атлетика край река Дунав във Видин

Занимание по „Детска атлетика“ с над 100 деца се проведе в ранния следобяд на 13 май 2022-а в Крайдунавския парк в град Видин.

Организатори на заниманието бяха Българска федерация лека атлетика, община Видин, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и СК „Радуканови“ – Видин, а всички деца получиха подаръци от „Нестле за Живей Активно“ и грамоти от програмата „Да открием 200 таланта за атлетиката в България“.

С много ентусиазъм и желание малчуганите се впуснаха в интересните игри, показвайки бързина, сръчност и съобразителност. Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова също бе сред зрителите, които окуражаваха децата. За награда всички участници получиха грамоти и тениски, които им връчи Пенка Асенова, председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Същият ден сутринта за първи път във Видин се организира кръг от веригата „А1 атлетика за младежи“, а на 15 май ще бъде първият шосеен пробег „Видин рън“, който минава през най-големите забележителности на града.

Share Button