Легендарни атлети откриха турнир „Младост“

Международният турнир „Младост“ срещна на „Градския стадион“ в Русе на 7 май не само 200 млади атлети от пет държави, но и едни от най-добрите български атлети за всички времена, които са от дунавския град.

В откриването на състезанието участваха действащите национални рекордьори Анелия Нинева (200 м), Евгени Игнатов (2000 м, 3000 м, 5000 м и 10 000 м) и Силвия Монева (скок дължина), както и най-добрият ни параолимпийец Християн Стоянов. Тримата рекордьори и Стоянов, който беше на тренировъчен лагер в Русе, помагаха в дейно в организацията на турнира.

В съдийския състав бе вицешампионът на троен скок от световния шампионат в Севиля 1999 – Ростислав Димитров, както и многократните шампиони на България в бяганията на средни и дълги разстояния – Станислав Ламбев и Христо Мойсев.

Откриване на турнир „Младост“ 2022, отляво: Евгени Игнатов, Деян Драшков (спортен директор на БФЛА), Пенчо Милков (кмет на община Русе), Силвия Монева, Християн Стоянов, Анелия Нунева и Анатоли Станев (областен управител на Русе)

В публиката бе световния и европейски шампион в зала на 200 м Николай Антонов, а сред треньорите се виждаха топ атлети от миналото като Живко Виденов (нацинален рекордьор на 60 м и 110 м с препятствия), Ива Пранджева (многократна медалистка от глобални шампионати), Ивайло Русенов, Валя Демирева и румънеца Мариан Опреа (вицешампион на троен скок от олимпийските игри в Атина 2004).

Повече за турнир „Младост“ четете на www.atletikabg.com

Пълните резултати вижте на www.bfla.org

Share Button