Апелдорн ще е домакин на Европейското по лека атлетика в зала през 2025 г.

Европейският съвет по лека атлетика присъди Европейското първенство в зала през 2025 г. на Апелдорн (Нидерландия) след сове заседание на 6 май.

164-ата среща на Европейския съвет по лека атлетика се провежда в Мюнхен, домакин на Европейското по лека атлетика през лятото на 2022 г., до неделя (8 май).

Европейската атлетика има дълга и много успешна връзка с нидерландската атлетика, която датира от основаването на тази организация през 1970 г. Първият ни президент Адриан Паулен беше нидерландец”, каза по време на събитието президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов.

Първенството е насрочено условно за 13-16 март 2025 г. За трети път Нидерландия ще бъде домакин на континентален атлетически форум под покрив. До момента най-добрите атлети на Европа са приемали градовете Ротердам през 1972 г. и Хага през 1989 г.

Делегацията на белгийската атлетическа федерация зааедно с изпълниятелния директор на Европейската атлетика Кристиян Милц (първия от ляво) и президента на ЕА Добромир Карамаронов (втория от ляво)

На същото заседание домакинството на Европейското първенство по крос-кънтри през 2023 г. бе дадено на белгийската столица Брюксел. През 2014-а година този шампионат се проведе в българския град Самоков с трасе в курортен комплекс Боровец.

sportal.bg

Share Button