Run Bulgaria: Видин, Поморие и Бистрица с 6000 лв награден фонд

Десет дни – три състезания предлага веригата „Рън България“ през месец май в различни точки на страната – покрай река Дунав, до Черно море и на Витоша планина.

Три интересни дестинации с уникални трасета чакат любителите на бяганията на 15 май във Видин, 22 май в Поморие и 24 май в Бистрица, София.

За най-добрите бегачи в тези състезания е предвиден награден фонд от 6000 лв. Всеки завършил дългата дистанция от 6 км (Видин), 10.5 км (Поморие) и 11.5 км (Бистрица) ще получи медал и фланелка.  

За всички участници на по-късите дистанции също са предвидени награди.

Партньорите на „Рън България“ за 2022-а година – Нестле за Живей Активно, Спорт Депо, Митвас, Поларис, Хавал и Банкя също са предвидили различни бонуси, ваучери и изненади.

Видин рън – 15 май

Това е първото издание на това състезание, а трасето минава покрай река Дунав и крепостта „Баба Вида“, а старт финалът е в центъра на града.

Повече подробности и регистрация на www.runbulgaria.org

Поморие рън – 22 май

Може би най-екзотичното и живописно трасе от „Рън България“. Участниците стартират от локация местност „Косата” – Поморийско езеро, а издръжливостта им ще бъде тествана с 5 км бягане по пясък и още 5 км – по черния път на дигата между Поморийското езеро и Черно море.

Повече подробности и регистрация на www.runbulgaria.org

Бистрица рън – 24 май

Трасето на състезанието е известната сред бегачите пътека от Бистрица до Железница в планината Витоша с дължина 11.5 км. За начинаещи бегачи има къса дистанция от 2 км.

Повече подробности и регистрация на www.runbulgaria.org

Share Button