Европейската атлетика срещна норвежката атлетическа федерация в София

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов и генералният директор Кристиян Милц посрещнаха в София на 25 февруари новото ръководство на норвежката атлетическа федерация в лицето на президентката Ан Фарсет и генералния секретар Йетил Хилдескор.

Срещата се състоя в хотел „Интерконтинентал“ в столицата и на нея бяха разисквани различни проблеми на атлетиката и комуникацията между националната федерация и Европейската атлетика.

Политиката на Европейската атлетика е да има персонални срещи с всички нови ръководители на национални федерации, за да може да бъде по-лесна работата на континенталната атлетическа организация и структурите, които я изграждат.

Фарсет бе избрана за президент на норвежката атлетика в средата на 2021-а. Норвегия завоюва три медала на последните олимпийски игри в Токио 2020 с две титли на Карстен Вархолм (400 м с препятствия) и Якоб Ингебригтцен (1500 м), и сребърно отличие на Ейвинд Хенриксен (чук). С това страната зае 10 място в класирането по медали в атлетиката. Вархолм бе избран и Атлет на Европа и света през 2021-а. Норвегия е домакин и на един от най-силните турнири от „Диамантената лига“ – Бислет геймс, който се провежда в столицата Осло.

Поредицата срещи на европейско ниво в България на Добромир Карамаринов продължи на 26 април, когато той и Милц посетиха лагера на украинските атлети в Стара Загора, който е осигурен от Европейската атлетика.

На 27 април в София се събра и Изпълнителното бюро на Европейската атлетика, на заседание ръководено от Карамаринов.

Share Button