Детска атлетика с Дарко Тим

Състезание за деца организира атлетически клуб „Дарко тим“ на 30 април 2022-а година.

Софийската школа по лека атлетика, в която тренират стотици деца от столицата,  ще направи дебют в подобен род прояви. Надпреварата Darko Team Baby Cup е за деца на възраст от 4 до 13 години.

Осата Дарко, която е талисман на школата, кани всички деца от клубове в цяла България на 30 април 2022 година (събота), за да се състезават и забавляват заедно на стадион „Васил Левски“.

Турнирът ще бъде съчетание между лека атлетика, упражнения и игри от програмата „Детска Атлетика“ на световната федерация.

Младите атлети ще проведат обща загрявка с осата Дарко с музика и упражнения, а след това ще се състезават на 50 метра или 60 метра.

Всички участници ще получат стартови номера и сертификат за участие, а най-бързите във всяка възрастова група ще бъдат наградени с медали и подаръци от Darko Team.

Състезанието е част от дългосрочната мисия на Дарко Тим да популизира леката атлетика сред подрастващите. Школата е сред водещите в София като се грижи за подготовката на близо 200 деца на четири бази в столицата.

Повече подробности за състезанието може да намерите профилите на Дарко Тим в социалните мрежи тук: https://facebook.com/events/s/darko-team-baby-cup/675773880206230/

Share Button