Орегон 2022: Япония обяви имената на маратонците си за световното първенство в Юджийн

Световното първенство в зала в Белград, Сърбия бе на 18-20 март и остави незабравими спомени на любителите на атлетиката, а само след четири месеца е най-голямото атлетическо събитие за годината – световното на открито в Юджийн, Орегон, Съединени Американски Щати.

Шампионатът ще се проведе от 15 до 24 юли на легендарния стадион „Хайуърд“ в университета на Орегон в град Юджийн.

Първите имена, които ще участват на това състезание, обяви националната атлетическа федерация на Япония.

Това са шест маратонци от Страната на изгряващото слънце.

При мъжете националният рекордьор Кенго Сузуки ще бъде подкрепян от Юсике Нишияма и Гаку Хоши. Сузики бяга впечатляващите 2:04:56 през мината година и финишира четвърти на тазгодишния маратон на Токио с 2:05:28. Гашу победи на маратона на Осака през тази година при дебюта си в дистанцията с 2:07:31, а Нишияма бе първи на маратона в Бепу-Ойта с 2:07:47.

Кенго Сузуки

При жените състават на японците е Мао Ичияма, Мизуки Матсуда и Хитоми Ниия. Ичима държи рекордана Япония в бягане само за жени с 2:20:29 от 2020-а, а през 2021-а година победи в маратона на Осака и зае осмото място на олимпийските игри в Токио (маратонското трасе на игрите бе в Сапоро). През тази година Мао финишира шеста на маратона на Токио. Матсуда бе първа на маратона на Осака през 2022-а с отличните 2:20:52, а Ниия постигна 2:21:17 за седмото място на тазгодишния маратон на Токио.

Отборът на Японияна маратон за световното първенство в Орегон:

Мъже: Гаку Хоши, Юсуке Нишияма, Кенго Сузуки

Жени: Мао Ичияма, Мизуки Матсуда, Хитоми Ниия

Share Button