Белград 2022: Светът гледа световното първенство в зала

Светът гледа активно атлетическото шоу на световния шампионат в зала в Белград – първото глобално първенство от започването на пандемията от Ковид 19.

Общо 25 страни от членовете на И Би Ю (Европейския телевизионен съюз) предаваха на живо екшъна от Белград, който във финалния трети ден предложи три световни рекорда в зала.

Над 20 000 зрители посетика „Старк арена“ на 18, 19 и 20 март, въпреки намаления капацитет на съоръжението поради анти Ковид 19 мерките.

В повечето сесии на шампионата телевизонните зрители са били с 9 % повече от последното световно първенство в зала в Бирмингам през 2018-а. В някои страни ръстът на ти ви зрителите е бил и значително по-голям – Финландия 33%, Норвегия 34% и Сърбия 28%.

Руската инвазия в Украйна затрудни телевизионните предавания в тази страна, но украинската телевизия и  И Би Ю успяха излъчат първенството там.

Състезанието се излъчваше по телевизии във всички континенти и в Ю Тюб канала на Световната атлетика в Интернет за страни в които няма телевизионно предаване, а сред тях беше и България.

Share Button