Нестле за Живей Активно! се включва във веригата „Рън България“

Първото състезание от веригата „Рън България“ за 2022-а година се проведе в град Луковит на 27 март.

В шосейния пробег от центъра на община Луковит до пещера Проходна се състезаваха едни от най-добрите български бегачи, както и десетки любители на активния начин на живот. Победители станаха Стоян Владков (Локомотив – Дряново) и Милица Мирчева (Атлет – Мездра), а награждаването бе в пещера Проходна.

В петото издание на веригата от събития „Рън България“, посветена на бяганията и здравословния начин на живот, се включи и един от дългогодишните партньори на Българска федерация лека атлетика – Нестле.

Компанията от няколко години популяризира инициативата Нестле за Живей Активно!, която има за цел да мотивира  хората да се движат повече и така да подобрят качеството си на живот. В кампанията Нестле за Живей Активно! участват олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 – Тереза Маринова, европейската шампионка на 400 м – Ваня Стамболова, най-добрата ни атлетка в бяганията на дълги разстояния Милица Мирчева, шампионката на копие Михаела Петкова и още звезди на българския спорт.

Идеите на Нестле за Живей Активно! и на движението „Рън България“ намират много пресечени точки и през 2022-а година Нестле ще бъде един от основните партньори на веригата, като подпомага организацията на състезанията.

Сътрудничество на БФЛА и Нестле се реализират и по линия на програмата „Детска атлетика“ чрез друга инициатива на хранителната компания „Нестле За По-здрави деца“. Във всички състезания от „Рън България“ са предвидени занимания по „Детска атлетика“ и къси дистанции за деца и родители.

Следващото състезание от „Рън България“ с помощта на Нестле за Живей Активно! ще бъде на 2 април (събота) на площад „Свобода“ в Дупница.

Ето и всички състезания от „Рън България“ през 2022-а година:

1.       Луковит – 27 март (неделя)

2.       Дупница – 2 април (събота)

3.       Ямбол – 17 април (неделя)

4.       Видин – 15 май (неделя)

5.       Поморие – 22 май (неделя)

6.       Бистрица – 24 май (вторник)

––––––––––––––––––––––––-

7.       Габрово – 26 август (петък)

8.       Пазарджик – 8 септември (четвъртък)

9.       КЮСТЕНДИЛ – 18 септември (неделя)

10.     Студентски град рън – 22 септември (четвъртък)

11.     Перник – 2 октомври (неделя)

12.     Нови Пазар – 12 октомври (сряда)

13.      Дряново – 16 октомври (неделя)

Share Button