Белград 2022: Мирела Демирева е осма на световното първенство в зала

Най-добрата ни атлетка за 2021-а година Мирела Демирева зае осмото място на финала на скок височина на 19 март на световното първенство в Белград, Сърбия.

Пред погледите на стотици фенове на атлетиката от България, дошли да я подкрепят в „Старк арена“, Демирева преодоля без грешка 1.84 и 1.88, но не успя на 1.92.

Не съм доволна от представянето си в това състезание, защото потенциалът ми е много по-голям.“ – заяви Демирева пред българските медии в Белград. – „Имам техниката и силата, но трябва да направя скока както трябва. Трябва да оптимизирам разбега си. Планът ми през цялата година е да скачам навсякъде и аз го слевдвам. Основните ми цели са през лятото, когато има световно и европейско. Благодаря на всички, които дойдоха специално в Белград, за да гледат скок на височина и ме подкрепиха лично. Сега ще почина една седмица в България и след това отново започвам подготовка за лятото.

Челната тройка в дисциплината оформиха Ярослава Магучих (Украйна) с 2.02 – най-добър резултат в света за годината, Елеонор Патерсън (Австралия) с 2.00 – континентален рекорд на Океания в зала и Надежда Дубовитская (Казахстан), която подобри рекорда на Азия в зала с 1.98.

Пълните резултати от скока на височина вижте тук

Share Button