Промени в спортния календар на БФЛА, Пожаревац приема балкански шампионат за юноши и девойки под 18 години

Българска федерация лека атлетика обяви промени в спортния календар на организацията на 8 март в страницата си в интернет www.bfla.org

Националният шампионат по спортно ходене ще бъде на 26 март вместо на 9 април, както предварително бе обявено през ноември. Мястото на провеждане остава същото – град Мизия, който за първи път в 98-годишната история на организираната лека атлетика у нас приема национален шампионат.

Промяната се налага, тъй като на 3 април ще се проведе балканския шампионат по спортно ходене в столицата на Гърция – Атина. До преди няколко дни това състезание беше под въпрос, но в крайна сметка Гърция ще домакинства този шампионат на АБАФ. Националният шампионат по спортно ходене в Мизия ще бъде селекция за балкаснкото първенство.

Асоциацията на балканските атлетически федерации оповести и датата на балканския шампионат за юноши и девойки под 18 години. Това състезание, което се провежда  в един ден, ще бъде на 12 юни в Пожаревац, Сърбия на 360 километра от София.

Това ще бъде и една от последните възможности и проверки за европейския шампионат за тази възраст в Йерусалим, Израел от 4 до 7 юли.

Пълният спортен календар на Българска федерация лека атлетика вижте тук

Share Button