Нов световен рекорд в овчарския скок – Дуплантис се изстреля на 6.19 м!

Само дни преди световното първенство зрителите в залата в Белград се случи феноменално събитие – Арманд Дуплантис подобри собствения си световен рекорд в зала, като преодоля 6.19 м.

Това стана тази вечер по време на турнира в зала в сръбската столица – състезание със „сребърен етикет“ от веригата на Световната атлетика.

22-годишният швед постигна рекордната височина от трети опит. Преди това той започна състезанието с 5.61 м, последваха 5.85 м и 6.00 м. За да дойдат опитите на 6.19 м. След два фала дойде третият опит, в който Дуплантис леко закачи летвата с коленете си, но в крайна сметка тя се задържа.

„Мисля, че съм пробвал 6.19 м поне 50 пъти, – каза след успеха щастливият Дуплантис. – Измина много време. Никога не съм имал височина, която да ми е създавала толкова много проблеми. Беше наистина трудно през последните две години. затова сега наистина съм щастлив“.

Това и третият световен рекорд на сметката на Мондо Дуплантис. През февруари 2020 в Торун той скочи 6.17 м, а седмица по-късно – 6.18 м.

Share Button