Крис Нилсън с нов рекорд на Северна Америка – 6.05

Крис Нилсън (САЩ) подобри континелталния рекорд на Северна Америка в овчарския скок с 6.05 на турнира в Руен, Франция на 5 март.

Нилсън изравни най-доброто постижение в света за годината на Арманд Дупландис (Швеция) и така зае пето място в световната ранглиста за всички времена.

Само Дуплатис със световния си рекорд в зала от 6.18, Рено Лавийени, Срегей Бубка и Стивън Хукър имат по-добър резултат в зала от него.

Нилсън е сребърен медалист от олимпийските игри в Токио, където Дупландис спечели. Сега двамата ще се срещнат на световния шампионат в зала в Белград, а още четирима са преодолели над 5.91 този сезон.

На състезанието в Руен Ернест Обиена (Филипини) зае второто място с национален рекорд 5.91, а олимпийският шампион от Рио де Жанейро 2016 Тиаго Браз (Бразилия) преодоля също 5.91 за третата позиция – най-силния му скок от шест години насам.

Тина Сутей (Словения) постави национален рекорд с 4.80 при жените. Европейската шампионка в зала Ангелика Мозер (Швейцария) се класира втора с 4.66, а световната шампионка на открито от Пекин 2015 кубинката Ярислей Силва е трета с 4.61.

Share Button