Лидия Гушева празнува 70 годишнина на балканския шампионат в Белград

Известната треньорка от Пловдив Лидия Гушева празнува 70-годишния си юбилей в компанията на националния отбор в Белград.

Гушева навърши кръглата годишнина на 11 февруари 2022-а в навечерието на балканския шампионат за юноши и девойки под 20 години, което ще се  проведе в столицата на Сърбия.

Неуморната треньорка е наставничка на хърделистката Веселина Димитрова, която ще участва на 60 м с препятствия в Белград, но ще отговаря за препятствените бягания и при момчетата, както и за двете щафети 4х400 м при момичетата и момчетата.

Гушева е една от най-добрите ни атлетки в скока на дължина и препятствените бягания през 70-те и началото на 80-те години на миналия век.

След завършване на кариерата си като атлет пловдивчанката се посвещава на треньорската професия, която практикува успешно и до днес. Гушева често съдийства на състезания в България и една от най-уважаваните в тази гилдия у нас.

Омъжена е за друг хърделист – Димитър Гушев, с който имат две деца – син и дъщеря, а племенничката й Рая Стойнова също участваше в националния отбор на България на 400 м с препятствия под ръководството на леля си.  

Подробности за кариерата на Лидия Гушева може да намерите в сайта на статистика Александър Вангелов.

Екипът на списание „Атлетика“ и www.atletikabg.com пожелават на Лидия Гушева много здраве и още дълги години близо до любимия спорт!!!

Share Button