Мирела Демирева е корица на брой 126 на списание „Атлетика“

Новият брой на списание „Атлетика“ излезе на пазара на 21 януари.

В него любителите на олимпийски спорт номер едно ще намерят всичко най-важно за изминалата 2021-а година.

Атлет на България за 2021-а година Мирела Демирева е на корицата на изданието. Демирева споделя за плановете си през новата 2022-а година. Екипът на списанието припомня резултатите на десетте български топ атлети за 2021-а, както и на Пламена Миткова – най-силната ни атлетка при девойките, която бе избрана за „Любимец на феновете“ на www.atletikabg.com

В края на всяка година се правят класации и награждания на най-добрите атлети. Кои са най-силните атлети на Балканите, Европа и Света заедно с подробности от техните постижения и биографии са на страниците на новия брой.

Българските и световните ранглисти за 2021-а също са подготвени от авторите на „Атлетика“.

Най-важните моменти от всички турнири на „Диамантената лига“ за 2021-а година ще ни върнат към страхотните постижения в най-силната атлетическа верига, която бе от май до септември.

Обзор на мащабните световни маратони от есента и победителите в тях ни напомнят, че тези масови бягания, които пострадаха от рестрикциите в пандемията от коронавирус, се завръщат с пълния си блясък.

Пореден световен рекорд направи етиопката Летенсебет Гидей, а постижението й на полумаратон е един от най-силните женски резултати за 2021-а. Това е повод за поредна среща на читателите на списание „Атлетика“ с нея.

В рубриката „Успели атлети“ този път авторите ни представят един изключителен препятственик – Пламен Кръстев, който бяга 132 пъти под 14 секунди на 110 м с препятствия, покорява рекорди на пистата, а по-късно и в няколко поприща в живота и бизнеса.

Рубриката за полезното хранене и диетите на спортистите в този брой е за индийската кухня, а по традиция над 100 снимки илюстрират темите в броя.

Плакатът в този брой е скок на Стефка Костадинова на олимпийските игри в Сеул 1988.

Share Button