Вивиан Кръстева е номер 2 в Самоков

Шампионката на петобой в зала и седмобой за девойки под 20 години Вивиан Кръстева бе избрана за Спортист номер 2 на община Самоков за 2021-а година.

Кръстева бе наградена лично от кметът на община Самоков Владимир Георгиев на церемония на 23 декември в зала „Арена Самоков“.

Кръстева с кмета на община Самоков Владимир Георгиев

„Спортист на годината” на Самоков е Александрина Кашинова – състезателката на клуб по борба „Рилски спортист” (пето място от Европейското първенство при жените, сребърен и бронзов медалист от Държавния лично-отборен шампионат и Държавното лично първенство)

Наставникът на Кръстева Костадин Чифлиджанов зае третото място в категорията „Треньор на годината“ и бе отличен от областния управител на Софийска област Радослав Стойчев.

Кръстева показа потенциал си още през 2015-а г., когато спечели веригата „А1/Мтел атлетика за младежи“, а оттогава е сред призьорките и медалистките в различни възрастови групи.

Ето и най-значимите успехи на Вивиан Кръстева през 2021-а година:

– Четвърто място на Балканския шампионат в Истанбул – Турция, за девойки под 20 години в дисциплината седмобой, постигайки резултат от 4300 точки, който е втори в ранглистата на България за последните 16 години.

– Две шампионски титли от националните първенства – седмобой и петобой в зала.

– Вицешампионка от националните първенства на скок дължина и 100 метра с препятствия и два пъти вицешампионка на скок дължина и 60 м с препятствия в зала

– Четвърто място на петобой от националното първенство в зала при жените

– Стипендиант на община Самоков за 2021-а г.

Share Button