Атлет на България номер 3: ТИХОМИР ИВАНОВ

Мирела Демирева бе избрана за „Атлет на България“ за 2021-а година в 23-ата анкета на списание „Атлетика“.

В началото на 2022-а, преди стартът на състезателната година, ви представяме атлетите в Топ 10 на България от анкетата на списанието.

Тихомир Иванов (скок височина) и Борис Линков (скок дължина) събраха по 147 точки в анкетата и разделиха третото място.

Ето как мина годината на Тихомир Иванов, който беше Атлет на годината през 2017-а.

Иванов започна годината много добре с пет победи на състезания в зала, сред които национална и балканска титла и първи места на турнирите София, Острава и Гент. За съжаление Тихомир не успя да преодолее квалификациите на скок височина на европейското първенство в зала, а по-късно се оказа, че е бил болен от Ковид 19 в този период.

През лятото Иванов отново спечели националната титла и европейското отборно първенство втора лига в Стара Загора, а на турнир в Швейцария постиган и най-силния резултат за годината в българската атлетика при мъжете – 2.28.

Атлетът на „Берое“ – Стара Загора не успя да покрие норматива за олимпийските игри 2.33, но с позициите си в Световната ранглиста се класира за най-важното спортно събитие за година.

В Токио Иванов отпадна в квалификациите с 2.17, а преди това се видяха проблеми във формата му на балканския шампионат (2.13) и на турнир в Унгария (2.20). След квалификацията в Токио Тихомир заяви, че е бил контузен, а след игрите смени треньора си Георги Гетов с Георги Помашки – наставник на олимпийския шампион на скок дължина от Гърция Милтиадис Тентоглу.

Share Button