Атлет на България номер 7: ДИМИТЪР ТАШЕВ

Мирела Демирева бе избрана за „Атлет на България“ за 2021-а година в 23-ата анкета на списание „Атлетика“.

В началото на 2022-а, преди стартът на състезателната година, ви представяме атлетите в Топ 10 на България от анкетата на списанието.

Димитър Ташев спечели един от най-ценните медали за България през 2021-а – сребро на троен скок на европейския шампионат за юноши и девойки под 20 години в Талин, а с това и седмо място в анкетата.

Роденият на 8 септември 2002-а г. атлет започна зимния сезон с две титли на България за юноши в зала на скок дължина и троен скок. Ташев спечели и бронзов медал на балканския шампионат в зала в София за юноши.

През лятото формата на Димитър беше възходяща в коронната му дисциплина – троен скок с нова титли при юношите, вицешампион на балканския шампионат за тази възраст и място в националния отбор при мъжете. Постиженията му го изстреляха до върховете на европейската и световната ранглиста при юношите, а най-важния старт – европейското първенство в Талин той подобри още личния си рекорд с 15.99 (16.18 с вятър), за да стане втори на континента.

Амбициите му не свършваха до тук и Ташев искаше медал и на световното първенство за юноши и девойки в Найроби, Кения. За съжаление положителен тест за коронавирус го остави в карантина за две седмици в Африка без да може да участва в състезанието.

Резултатите от анкетата на списание „Атлетика“ вижте тук

Share Button