Расмус Мяги е Спортист на годината в Естония

Хърделистът Расмус Мяги спечели наградата за Спортист на годината при мъжете в Естония.

Той завърши шести в сензационния олимпийски финал на 400 метра с препятствия в Токио, като постижението му от 48.11 секунди беше нов национален рекорд. Олимпийското злато тогава спечели норвежецът Карстен Вархолм с нов световен рекорд от 45.94 секунди.

Мяги печели престижната награда за трети път в своята кариера. Преди това той е бил №1 през 2014 и 2016 г.

След толкова много трудни години, мой близък приятел ми изпрати съобщение след Токио, което гласеше: “Най-накрая можеш да дишаш“, пошегува се Мяги, който каза, че възнамерява да остане в спорта поне до Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

След като спечели сребърния медал на 400 м с препятствия на Европейското първенство по лека атлетика през 2014 г., 29-годишният естонец се е насочил да се изкачи отново на подиума на континенталната сцена в Мюнхен през лятото.

Световното първенство по лека атлетика също е много важно и да имаш две големи състезания в една и съща година е много приятно, но медалът от Европейското първенство определено може да бъде цел“, потвърди Мяги на бляскавата гала за наградите.

Признанието за Спортистка на годината в Естония за 2021 г. спечели двойната олимпийска медалистка във фехтовката Катрина Лехис.

sportal.bg

Share Button