С полумаратон в Несебър закриха сезона

Над 50 атлети застанаха на старт на 29 декември в студеното и дъждовно време, за да участват в третото издание на Полумаратон Несебър.

Желаещите можеха да избират между 21.1 км, 10.5 км и 5 км. Повечето обаче се пуснаха на полумаратона. Освен атлети от Несебър, в надпреварата по атрактивното трасе, обикалящо из Стария град и новата част, се включиха и представители от Бургас, Варна, София, Стара Загора и др.

Идеята за състезанието е на Васил Лечев, Христо Терзиев и Емил Атанасов. Започват преди три години, а амбицията им е проявата да се превърне в традиционна. С този полумаратон официално приключва състезателната година за любителите на бягането в Несебър.

Състезанието е изцяло любителско. То е без предварително записване и без такса за участие. Няма и официално класиране. Местни дарители осигуряват напитки и храна след финала.

Но пък има много настроение, забавление и радост от бягането.

В Несебър всяка седмица се провежда и виртуалното бягане от веригата 5 кмрън – Селфи. На установено трасе участниците сами засичат резултатите си и ги качват в платформата.

Share Button