Борис Линков и Димитър Ташев са на корицата на списание „Атлетика“

Новият брой на списание „Атлетика“ вече е готов, а двама от най-талантливите ни млади атлети са на корицата на изданието.

Брой номер 125 ще ви срещне отблизо с медалистите ни от европейските шампионати за младежи и юноши в Талин през това лято – Борис Линков и Димитър Ташев.

Двамата спечелиха отличия в хоризонталните скокове в естонската столица – Борис бронз на скок дължина при младежите под 23 години, а Димитър сребро на троен скок при юношите под 20 години.

Екип на списанието се срещна с тях, за да могат любителите на атлетиката да научат повече за кариерите и бъдещите им планове.

В този обзорен брой „Атлетика“ ни връща към лятото и пролетта на олимпийската 2021-а година с ретроспекция на някои от най-интересните български турнири и състезания, световното първенство за юноши и девойки под 20 години и медалистите от последните национални шампионати по маратон и крос кънтри.

Олимпийската тема отеква с историята на споделения златен медал на игрите в Токио във финала на скок височина за мъже, където Мутаз Еса Баршим (Катар) и Джанмарко Тамбери (Италия) се качиха заедно на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Статиите от световната атлетика продължават със среща със сензацията Саша Зоя – франзуцин роден в Австралия, който помете световния рекорд на 110 м с препятствия за юноши и взе категорично европейската и световната титла.

Пълен анализ на всички стартове и изявите на най-добрите бегачи в четвъртия сезон на „Рън България“ са на повече от 10 страници на изданието.

Най-силните есенни маратони в България бяха в Кюстендил, София и Пловдив, а „Атлетика“ обръща внимание и на трите най-големи шосейни прояви за този период в страната ни.

Седмият сезон на програмата „А1 атлетика за младежи“ селектира нови атлетически таланти и завърши през месец октомври. Кои бяха най-добрите момичета и момчета в тази верига ще откриете в новия брой на списанието.

Рубриката „Успели атлети“ се завръща в този брой с една много интригуваща среща с бившият бегач Йордан Гинев, който участва в създаването и управлението на български фирми с клонове по цял свят.

Плакатите в „Атлетика“ 125 са на героите от корицата и статиите – Борис Линков, Димитър Ташев, Мутаз Еса Баршим, Джанмарко Тамбери и Саша Зоя.

Share Button