Милтиадис Тентоглу и Ивана Шпанович-Вулета са най-добрите атлети на АБАФ

Балканската атлетическа гала се състоя на 26 ноември в Белград, Сърбия.

Олимпийският шампион на скок дължина Милтиадис Тентоглу (Гърция) и най-голямата звезда на сръбската атлетика Ивана Шпанович-Вулета бяха обявени за Атлет и Атлетка на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически асоциации) на стилна церемония, в която участваха ръководителите на балканската, европейската и световната атлетика.

Двама българи в Белград представят наградата на най-добрият атлет на АБАФ – Добромир Карамаринов (вдясно) президент на Европейската атлетика и Георги Помашки – наставник на Тентоглу

Наградата на Тентоглу връчи президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов, а я получи треньорът му – българинът Георги Помашки. Самият Тентоглу не присъства на церемонията, заради подготовка към новия сезон, в който има световни първенства в зала и на открито, и еврошампионат.

През 2021-а Милтиадис Тентоглу спечели олимпийската титла на скок дължина, европейско злато в зала и оглави световната ранглиста с 8.60 м.

Ивана Шпанович-Вулета бе първа в генералното класиране на „Диамантената лига“ в скока на дължина, завоюва балканската титла и зае четвърто място на олимпийските игри, за да бъде избрана за най-добрата атлетка на АБАФ.

Шпанович, която вече носи фамилията Вулета, след като се омъжи за приятеля си след края на състезателния сезон, бе наградена лично от президента на Световната атлетика Себастиян Коу.

Ивана Вулета и Себастиян Коу в Белград

Кои са победителите в категорията „Изгряващи звезди на АБАФ“ вижте тук

Новини от конгреса на АБАФ и новото ръководство на организацията прочетете тук

Share Button