Бившият ръгбист Кевин Синфийлд пробяга над 100 мили за 24 часа и събра 1 млн. лири за свой болен съотборник

Бившият капитан на отбора по ръгби Лийдс Ринос Кевин Синфийлд събра над 1 милион британски лири с 24-часов благотворителен пробег, по време на който измина 101 мили (162,5 километра).

Чрез бягането си, което започна в Лестър и завърши на стадион „Хединглей“ в Лийдс, Синфийлд иска да помогне на бившия си съотборник Роб Бъроу, който страда от болестта на Лу Гериг (амиотрофична латерална склероза).

Първоначално Синфийлд, който в момента работи като дефанзивен треньор на Лестър Тайгърс, се надяваше да събере 100 000 лири, но кампанията му бе подкрепена от огромен брой дарители, поради което събраната сума надхвърля повече от десет пъти заложената цел.

На финала на бягането Синфийлд той бе посрещнат от няколко хиляди души на „Хединглей“, сред които бе и 39-годишният Бъроу. За да покрие цялата дистанция от над 160 километра, която е сравнима с почти четири маратона, Синфийлд трябваше да изминава по 7 километра на всеки час. След пристигането си на ръгби стадиона тази сутрин той заяви, че е тотално изтощен.

Това бе истинско отборно представяне от целия ми екип и аз никога нямаше да успея без тях. Чувствам се разглобен и не знам кога отново ще мога да бягам. Роб знае колко много го обичаме и колко много ни е грижа за него„, каза пред BBC ръгбистът.

В последните километри Синфийлд бе съпроводен от съпругата на Бъроу Линдзи и тяхната дъщеря Мейси.

На моменти бе много тежко, особено в края, но нямаше как да се откажа заради моята малка помощница„, каза още Синфийлд.

По време на пробега си ръгбистът бе съпровождан от бившите си съотборници Джейми Пийкок, Джейми Джоунс-Буханан, Гарет Елис и Бари МакДермот, бившият говорител на Лейбъристката партия Аластър Кембъл, както и британските звезди в триатлона Алистър и Джони Браунлий.

През декември миналата година Синфийлд се включи в друга благотворителна акция. Той избяга седем маратона в рамките на седем дни и събра над 2,7 милиона лири.

sportal.bg

Share Button