Маратонът в Бостън – само за ваксинирани

От догодина маратонът в Бостън ще бъде достъпен само за ваксинирани срещу Ковид-19.

Това обявиха организаторите на най-стария маратон в света. Тази година състезанието се проведе през октомври и събра 20 000 души, като броят на участниците беше ограничен заради пандемията. На старт бяха допускани само ваксинирани или с отрицателен PCR-тест. По данни на организаторите в тазгодишното издание на състезанието са участвали 93 % ваксинирани.

От другата година обаче единствено ваксината ще дава право на участие в Бостънския маратон. Едно от най-престижните състезания в света ще се завърне на обичайната си дата през април, като се очаква в него да стартират 30 000 души. По улиците на Бостън сме виждали и много повече бегачи, но и догодина ще има ограничения за количеството участници.

Припомняме, че през 2020 година маратонът в Бостън бе отменен заради пандемията от корона вирус – прецедент в неговата 125-годишна история.

И в Нюйоркския маратон, който ще се проведе тази неделя, 7 ноември, също има изискване участниците да са ваксинирани срещу Ковид-19 или да представят отрицателен PCR-тест. Юбилейното 50-о издание на състезанието ще могат да пробягат само 33 000 души, което също е продиктувано от ограниченията заради пандемията.

Share Button