Фантастично бягане за Милица Мирчева, на 1 секунда от националния рекорд на маратон!

Участничката на маратон на летните Олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година и многократна шампионка на България в бяганията на средни и дълги дистанции Милица Мирчева днес завърши Софийския маратон, оставайки на една секунда от подобряването на националния ни рекорд.

Милица беше натрупала преднина пред конкурентките си от около 1 минута, но в последните километри бе настигната и в крайна сметка завърши втора в общото класиране, като даде прекрасния резултат от 2:35:03 часа. Това е и една секунда по-бавно от националния ни рекорд в маратонската дистанция, поставен от Галина Горанова в Хюстън през 1996 година – 2:35:02ч.

Маратонът в София беше и национален шампионат в дистанцията от 42,195 км. Там първото място беше съответно за състезателката на Йоло Николов Милица Мирчева („Атлет“ – Мездра), след нея завърши балканската ни шампионка по полумаратон от Битоля тази година Маринела Нинева („Локомотив“ – Дряново) с лично постижение 2:44:43 ч и другата възпитаничка на Йоло Николов – Таня Димитрова („Атлет“ – Мездра) с 2:58:39 ч.

Share Button