150 деца играха в центъра на Перник

Първото издание на „Перник рън“ започна с „Детска атлетика“ в центъра на град Перник в следобедните часове на 2 октомври (събота).

В слънчевото и топло време на централния площад над 120 деца на възраст от 4 до 10 години участваха в отборни игри на старт-финала. След тях 30 по-големи атлети от местния клуб „Милка Михайлова“ се състезаваха в щафетни игри.

Всички участници бяха наградени от една от най-добрите атлетки в историята на скока на височина в България – Венелина Венева-Матеева (носителка на медали от световни и европейски първенства с личен рекорд 2.04 м), Милка Михайлова (многократна шампионка в бяганията на дълги разстояния и седемкратна шампионка на Софийския маратон) и от главния секретар на община Перник Мартин Жлябинков.

Всички деца получиха подаръци и грамоти за участието си в проявата.

Основното събитие в първото издание на „Перник рън“ започва на 3 октомври (неделя) в 9:30 часа, когато ще бъде даден стартът на шосеен пробег 12 км, който включва две изкачвания и обиколки на историческата крепост на Кракра Пернишки.

В състезанието се очакват едни от най-добрите атлети на България, а фаворитите за спечелване на първите места са балканската шампионка на полумаратон и маратон Маринела Нинева (Локомотив – Дряново) и Георги Гергов (Стратеш Атлетик- Ловеч).

Предвиден и и масов старт от 1.2 км, както и щафета 2х6 км. Възможна и е и регистрация до 23:59 часа на сайта runbulgar.com

Снимки: Десислава Комарова

Share Button